Advocaat 'kan niet boos zijn' op Feyenoord-spelers: 'Niet minder dan Ajax'

Advocaat 'kan niet boos zijn' op Feyenoord-spelers: 'Niet minder dan Ajax'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 17:46zo 09-05-2021 om 17:46

Dick Advocaat is niet boos op zijn spelers na Klassieker-nederlaag tegen Ajax. De Feyenoord-trainer wilde een reactie zien na de afgang van vorige week bij ADO Den Haag.

"Ik vind dat het elftal vandaag wel degelijk een reactie heeft gegeven. We waren in de eerste helft niet minder dan Ajax en kregen de betere kansen", reageert Advocaat bij ESPN. "Ik kan nu niet boos op mijn spelers zijn. Ze hebben keihard gewerkt en alles gegeven. De doelpunten van Ajax vielen ook wel erg gelukkig."

Ajax kreeg twee goals cadeau van Feyenoord, terwijl Leroy Fer in de slotfase van de eerste helft een penalty miste. "Leroy had de 1-1 moeten maken en dan was het een andere tweede helft geweest. Dat gebeurde niet en dat is niet goed, maar we gaan wel verder."

Deelname aan de play-offs lijkt nu onvermijdelijk voor nummer vijf Feyenoord. De inzet: één ticket voor de voorrondes van de nieuwe Conference League. Advocaat legt zich erbij neer. "Het is wel zeker dat we de play-offs in moeten. Ik hoef geen gas te geven, de spelers moeten gas geven. Ze weten dondersgoed wat er moet gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws