Sparta praat met Beugelsdijk over tackle tegen PSV: 'Tom zegt dat het onzin is'

Sparta praat met Beugelsdijk over tackle tegen PSV: 'Tom zegt dat het onzin is'

10-05-2021 13:57 Laatste update: 14:31
132

Tom Beugelsdijk zegt niets te maken te hebben met het gokschandaal in de Eredivisie. Dat laat Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, weten aan RTV Rijnmond. De naam van Beugelsdijk zingt rond, maar zelf weet hij van niets.

De clubleiding van Sparta sprak maandagochtend met Beugelsdijk. Onderwerp van gesprek, aldus Rijnmond en het Algemeen Dagblad zijn overtreding op Noni Madueke in de thuiswedstrijd tegen PSV op 16 januari (3-5). De dertigjarige verdediger zou met opzet een gele kaart hebben gepakt, waarmee een gokker volgens de NOS zo'n 13.000 euro verdiende.

"Tom zegt dat het absolute onzin is", reageert Van Stee. "Hij is nooit gebeld door de KNVB of door de politie. Hij is ook verbaasd." Bij zowel Sparta als Beugelsdijk is niet bekend of er daadwerkelijk een onderzoek is gestart naar de matchfixingzaak.

Eén gokker, zo blijkt uit onderzoek van de NOS, won 13.000 euro door 3000 euro in te zetten op een gele kaart. Twee andere gokkers verdienden daar 1000 euro aan. De politie heeft dit bevestigd en buigt zich over de zaak. Beugelsdijk is door een NOS-journalist geconfronteerd met de verdachtmaking, maar herkent zich er niet in.