'Madueke koos ooit heel bewust voor PSV en wil echt weg als hij niet gaat spelen'

'Madueke koos ooit heel bewust voor PSV en wil echt weg als hij niet gaat spelen'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 21:31ma 10-05-2021 om 21:31

Noni Madueke wil vertrekken bij PSV als hem geen basisplaats in het eerste beloofd kan worden. De Engelse aanvaller staat in de belangstelling van diverse clubs en volgens Voetbal International gaan de Eindhovenaren dan ook een drukke en spannende transferzomer tegemoet.

Door de aanwezigheid van spelers als Donyell Malen en Eran Zahavi krijgt Madueke minder speeltijd dan hij zou willen. Het Engelse talent zou dat volgend seizoen graag anders zijn. "Hij wil absoluut meer speeltijd", vertelt Marco Timmer, clubwatcher namens VI, tijdens VI LIVE. "Hij koos ooit voor PSV omdat hij zich wilde ontwikkelen in het eerste elftal. Die wil echt weg als hij niet gaat spelen."

Er liggen dan ook voldoende clubs op de loer. "Er gaat een moment komen dat je geen nee kan zeggen", weet Timmer. "Als Leicester City twintig miljoen wil betalen, dan kan je geen nee zeggen. Er zijn heel veel Champions League-clubs die aan hem denken en hij is heel veel geld waard. Een club als Arsenal die met de geldbuidel komt rammelen, wat dan?"

Het is nog niet zeker of Madueke in Eindhoven zal blijven, maar van andere spelers is een vertrek wel zo goed als zeker. "Ihattaren zal waarschijnlijk gaan en spelers als Malen en Dumfries willen een stap maken. Ook Rosario, die is de kritiek na vier jaar ook wel een keer beu. PSV wil daar natuurlijk ook een voetballer neer gaan zetten en ze hebben Sangaré al."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws