'Clubicoon Zidane moet Pirlo volgend seizoen gaan vervangen bij Juventus'

'Clubicoon Zidane moet Pirlo volgend seizoen gaan vervangen bij Juventus'

11-05-2021 14:42
20

Zinédine Zidane wordt door verschillende Italiaanse media aangewezen als de mogelijke nieuwe trainer van Juventus voor volgend seizoen. De Fransman zou Andrea Pirlo moeten vervangen, die onder grote druk staat bij de Italiaanse topclub.

Onder meer het Italiaanse Tuttosport schrijft over de mogelijke terugkeer van Zidane bij Juventus. De Fransman speelde tussen 1996 en 2001 bij de club uit Turijn. Door de 0-3 thuisnederlaag van Juve tegen AC Milan van afgelopen weekend nam de druk op Pirlo enorm toe. Zondagavond gaf de voormalig spelmaker nog aan niet te twijfelen over zijn toekomst. "Ik denk dat ik beter kan en geloof erin dat ik het tij kan keren, samen met het team."

Door de nederlaag staat Juventus momenteel vijfde in de Serie A, waardoor het team directe plaatsing voor de Champions League niet meer in eigen hand heeft. Juventus werd eerder al door Inter onttroond als kampioen van Italië en ook het Europese seizoen van Juventus viel zwaar tegen. De Italiaanse club werd in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door FC Porto.

Daarnaast staat Zidane niet onwelwillend tegenover een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. Onder meer de vele blessures en het niet kunnen aantrekken van nieuwe spelers zou de Fransman dwarszitten. Het contract van de oefenmeester loopt in de zomer van 2022 af, waardoor Juventus waarschijnlijk geen grote afkoopsom hoeft neer te tellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie