'De B- of C-keus van Ajax zou bij ons sowieso basisspeler zijn'

'De B- of C-keus van Ajax zou bij ons sowieso basisspeler zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 22:48di 11-05-2021 om 22:48

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 08:39wo 12-05-2021 om 08:39

Doelman Delano van Crooij denkt nog wel eens terug aan de 0-13 nederlaag tegen Ajax van eerder dit seizoen. Die nederlaag van VVV-Venlo ging de wereld over en Van Crooij was even het lachertje.

Van Crooij had geen moment gedacht dat hij in z'n voetbalcarrière met 0-13 zou verliezen. "Het was wel een klap. Na die wedstrijd moet niemand iets tegen je zeggen", zegt Van Crooij tegen De Telegraaf. "Je bent vol ongeloof en je wil je even voor alles afsluiten en het in je eentje verwerken. Ook in de jeugd had ik nog nooit zo'n uitslag meegemaakt. Maar het is niet zo, dat binnen de club mij die nederlaag is toegeschreven. Het was gewoon collectief niet goed."

Nog voor de eerste goal was duidelijk dat Ajax de wedstrijd zou gaan winnen, maar uiteindelijk werd het een absolute nachtmerrie voor Van Crooij. "Ajax had 41 doelpogingen en 23 schoten op doel. Ik verrichtte nog tien reddingen. Als ik er zes, zeven ballen meer uit had gehouden, was ik de held geweest. Nu was het balen."

Donderdag krijgt VVV een kans op eerherstel. De Limburgers nemen het in de Johan Cruijff Arena op tegen Ajax, dat al kampioen is. "Ajax is al kampioen en sommige spelers zullen rust krijgen. Maar het is ook zo, dat de B- of C-keus van Ajax allemaal jongens zijn, die bij ons sowieso basisspeler zouden zijn. Het zou geweldig zijn als we ons kunnen revancheren", zegt Van Crooij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het donderdag?

Winst Ajax
86%
Gelijkspel
4%
Winst VVV
10%
(2697 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws