Ajax zet unieke actie op: kampioensschaal omgesmolten, 42.000 sterren naar de fans

Ajax zet unieke actie op: kampioensschaal omgesmolten, 42.000 sterren naar de fans

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 09:25wo 12-05-2021 om 09:25

Ajax heeft een bijzondere actie opgezet om zijn fans mee te laten genieten van de pas veroverde landstitel. De kampioensschaal is omgesmolten tot 42.000 kampioenssterren: iedere seizoenkaarthouder krijgt op die manier zijn eigen 'piece of Ajax'.

De Amsterdammers kroonden zich dit seizoen voor de 35ste keer tot kampioen van Nederland, na een seizoen waarin het nauwelijks fans heeft mogen begroeten. De seizoenkaarthouders worden nu op ludieke wijze beloond voor hun steun: deze week worden de kampioenssterren verstuurd. Ajax heeft overigens van de KNVB een identieke tweede kampioensschaal gekregen: deze zal ter vervanging in het clubmuseum gezet worden.

Algemeen directeur Edwin van der Sar bedankt de fans nogmaals voor hun steun. "Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen. Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld", laat hij weten aan de Ajax-kanalen. Nu krijgen de seizoenkaarthouders als beloning hun deel van de kampioensschaal. "Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws