'Magische' De Jong kon Barça niet redden: 'Hij is de jongen die echt overal is'

'Magische' De Jong kon Barça niet redden: 'Hij is de jongen die echt overal is'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 10:34wo 12-05-2021 om 10:34

FC Barcelona speelde dinsdagavond met 3-3 gelijk tegen Levante en lijkt daarmee de laatste kansen op de titel verspeeld te hebben. De meeste spelers van de Catalanen kregen dan ook een negatieve beoordeling in de Spaanse pers, maar Frenkie de Jong niet. De Nederlander was één van de spaarzame lichtpuntjes.

Zo stelt Sport, dat de voormalig Ajacied met een 7 beoordeelt, dat ze een 'geweldige' eerste helft van De Jong zagen. De passes die de spelmaker wilde geven, kwamen allemaal aan en dat werd onderstreept door twee gevaarlijke balletjes op Pedri, die eigenlijk een assist hadden moeten zijn. Twee minpuntjes: hij pakte zijn vijfde gele kaart en zakte in de tweede helft ver terug.

El Mundo Deportivo begrijpt dat de Nederlander na rust minder speelde, omdat de rest van het team dat ook deed. Zij benadrukken dan ook de kwaliteiten van 'de jongen die echt overal is'. De krant is onder de indruk van het bespelen van de ruimte tussen de linies, de slimme steekballetjes en de bewegingen van De Jong.

De rapporteur van Marca gaat zelfs nog een stapje verder en beschrijft de constante aanwezigheid van de middenvelder uit Arkel als 'pure magie'. Levante werd, zo valt er te lezen in de toonaangevende sportkrant, 'dolgedraaid door de acties van de Nederlander'. De passjes van de Nederlander waren als geschenken voor zijn ploeggenoten en hadden meer op moeten leveren.

Tenslotte besluit ook El Desmarque om De Jong een 7 te geven. Ze waren blij om te zien dat hij 'veel vrijer speelde dan tegen Atlético Madrid' en prijzen, net als alle andere media, de constante drive naar voren van de spelmaker. 'Zijn gevaarlijke balletjes werden door teamgenoten, vooral Pedri, echter niet altijd op waarde geschat'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws