Breaking news

Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

NAC heeft 'godswonder' nodig: 'Maar als het in één competitie mogelijk is...'

NAC heeft 'godswonder' nodig: 'Maar als het in één competitie mogelijk is...'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 10:56wo 12-05-2021 om 10:56

Woensdagavond wordt de promotiestrijd in de Keuken Kampioen Divisie definitief beslist. De Graafschap, Almere City, Go Ahead Eagles en ook NAC Breda strijden om plek twee. Thom Haye, middenvelder van de Parel van het Zuiden, weet dat zijn ploeg een wonder nodig heeft.

NAC staat drie punten achter op De Graafschap, dat wel een minder doelsaldo heeft. Om te kunnen promoveren moet de club uit Breda uit winnen bij kampioen Cambuur, moeten de Superboeren thuis verliezen van Helmond Sport én mogen concurrenten Eagles en Almere niet winnen. "Het zou een godswonder zijn", zegt Haye tegen BN DeStem.

De spelersgroep heeft de mogelijkheid op directe promotie echter nog niet uit het hoofd gezet. "Als er één competitie is waar het mogelijk is, dan is het deze. Daar worden grapjes over gemaakt. We benaderen de wedstrijd tegen Cambuur dat het nog kan en dan zien we wel hoe het loopt. Als we zelf niet winnen, hoeven we überhaupt niet naar de rest te kijken."

De wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie beginnen woensdagavond om 20.00 uur. Twee uur later is bekend wie Cambuur zal vergezellen richting de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws