'Richarlison zei me dat hij naar Ajax ging, maar dat heb ik niet laten gebeuren'

'Richarlison zei me dat hij naar Ajax ging, maar dat heb ik niet laten gebeuren'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 11:31wo 12-05-2021 om 11:31

Ajax greep in de zomer van 2017 naast Richarlison. De Braziliaanse aanvaller was zo goed als akkoord met de Amsterdammers, maar trok toch naar Watford en toenmalig manager Marco Silva heeft uit de doeken gedaan hoe dat kon gebeuren.

In een interview met The Guardian vertelt Silva hoe hij Richarlison op het laatste moment overhaalde. "Ik belde zijn zaakwaarnemer en die zei sorry tegen me, omdat Richarlison naar Nederland zou vliegen om bij Ajax te gaan tekenen", steekt de Portugese manager van wal. "Ik zei meteen dat hij alles stop moest zetten, omdat ik hem koste wat het kost bij Watford wilde hebben. Toen heb ik Richarlison zelf gebeld."

Silva kon in het Portugees met de vleugelspeler praten en wist hem over te halen. "Hij zei tegen me dat hij naar Ajax zou gaan en ik zei 'nee, dat doe je niet, je gaat naar Watford'! Ik heb hem gezegd dat ik hem zou steunen en dat de Premier League groter is dan de Eredivisie. Daar was hij blij mee en toen moest ik de eigenaar nog overtuigen om het bod van Ajax te evenaren en veel geld te betalen."

Toen Watford besloot om hetzelfde te betalen als Ajax en ruim twaalf miljoen euro te bieden, koos Richarlison voor de Engelsen. "Samen slaagden we erin om hem van die vlucht naar Nederland af te houden en twee dagen later stond hij op het trainingscomplex bij ons", sluit de trainer af. Dat bleek een gouden greep van hem, want nog geen jaar later vertrok hij voor veertig miljoen euro naar Everton.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws