Droomtransfer voor 'ons Aniek': Oranje Leeuwin van PSV naar Chelsea

Droomtransfer voor 'ons Aniek': Oranje Leeuwin van PSV naar Chelsea

12-05-2021 13:14
11

PSV heeft opnieuw een Oranje Leeuwin uitgezwaaid, heeft de club woensdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Verdedigster Aniek Nouwen speelt komend seizoen voor kersvers Premier League-kampioen én Champions League-finalist Chelsea.

Na topschutter Joëlle Smits (VfL Wolfsburg) is 'ons Aniek' de tweede Oranje-international die Eindhoven verruilt voor de Europese top. "Na vijf seizoenen bij PSV kies ik nu voor de uitdaging om mezelf te gaan ontwikkelen in een grote internationale competitie, bij een Engelse topclub", vertelt ze aan de PSV-kanalen.

De 22-jarige Helmondse wil zich nu bewijzen in de Premier League, maar belooft dat ze ooit terugkeert. "PSV is mijn club en mijn thuis, dat weet iedereen hier", vertelt ze. De Eindhovenaren zijn bovendien nog in de race voor de dubbel: in de kampioenscompetitie staat PSV één punt achter FC Twente, met nog drie speelrondes te gaan, bovendien wacht nog de bekerfinale tegen ADO Den Haag. "Ik wil hier natuurlijk eerst op een fantastische manier afscheid nemen", aldus Nouwen.