Van de Looi langer bij Jong Oranje: 'Prachtige uitdaging met grootste talenten'

Van de Looi langer bij Jong Oranje: 'Prachtige uitdaging met grootste talenten'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 14:25wo 12-05-2021 om 14:25

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 14:30wo 12-05-2021 om 14:30

Erwin van de Looi staat ook de komende jaren aan het roer bij Jong Oranje. De 49-jarige bondscoach heeft zijn contract verlengd tot medio 2023, zo maakt de KNVB woensdag bekend.

De verbintenis van Van de Looi loopt nu sowieso door tot en met de EK-kwalificatiecyclus voor het EK 2023 en wordt automatisch verlengd als het eindtoernooi in Roemenië en Georgië wordt bereikt. De voormalig trainer van FC Groningen en Willem II trad in juli 2018 in dienst bij de KNVB, waarna hij Jong Oranje naar het eerste eindtoernooi sinds 2013 leidde. In maart leidde hij Jong Oranje met de hakken over de sloot naar de kwartfinale van het EK. Daarin is Frankrijk de tegenstander op 31 mei.

"Werken met de grootste talenten van Nederland is een prachtige uitdaging. Het is mooi en uitdagend om aan de ene kant zo goed mogelijk te presteren met het team in de EK-kwalificatie en op een EK en aan de andere kant om spelers voor te bereiden op het Nederlands Elftal", laat Van de Looi weten. Ook zijn assistent gaat tenminste tot 2023 door bij de Nederlandse beloften.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma is tevreden over het werk van Van de Looi. "Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands Elftal. Het presteren met Jong Oranje en het opleiden van Oranje-spelers gaat hand in hand en samen met Erwin en zijn staf willen we dit de komende cyclus graag zo voortzetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van de Looi een goede coach voor Jong Oranje?

Ja
20%
Nee
80%
(143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws