Mogelijke Van Dijk-vervanger dient zich aan: 'Vind dat ik een complete speler ben'

Mogelijke Van Dijk-vervanger dient zich aan: 'Vind dat ik een complete speler ben'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:34wo 12-05-2021 om 15:34

Hoewel Virgil van Dijk ontbreekt op het EK en Daley Blind een vraagteken vormt, wordt Pascal Struijk nauwelijks in verband gebracht met een uitnodiging voor Oranje. De 21-jarige verdediger weet dat bondscoach Frank de Boer hem wel in de gaten houdt.

"Ik weet dat ik serieus word gevolgd. Ik laat wekelijks zien dat ik kan presteren in de sterkste competitie van de wereld", zegt Struijk, die zaterdag nog Tottenham Hotspur-topspitsen Harry Kane en Gareth Bale onder de duim hield (3-1), tegen De Telegraaf. "De KNVB heeft contact met mijn management. Zelf heb ik nog niet met de bondscoach gesproken. Ik heb voor de groepsfase van het EK met Jong Oranje wel een aantal keer met Erwin van de Looi gebeld."

Struijk kent de problemen die Oranje heeft op zijn positie. "Ik vind dat ik een complete speler ben: fysiek sterk en goed aan de bal", vertelt de voormalig jeugdspeler van Ajax. "Daarnaast kan ik ook op het middenveld uit de voeten. Bij Leeds heb ik dit jaar diverse keren in de basis op 6 gestaan."

Een EK met Jong Oranje ziet Struijk op dit moment nog niet als alternatief. "Zoals bekend is mijn grote doel om uit te komen voor het A-elftal. Dat is ook de reden dat ik eerder nog niet wilde kiezen voor Jong Oranje. Want dan kan ik dus eventueel niet meer uitkomen voor België. Dit standpunt heb ik op dit moment nog steeds."

Struijk is nog bezig om een Belgisch paspoort te verkrijgen. "Het gaat er mij om welke bond mij het beste gevoel geeft, dat ze echt graag met me aan de slag willen. En waar ik mezelf goed kan doorontwikkelen."

De Boer maakt vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Struijk een oproep voor Oranje?

Ja, hij is goed genoeg voor het Nederlands elftal
52%
Nee, hij komt tekort voor Oranje
48%
(1637 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws