'ADO voorlopig uit de financiële problemen door lucratieve deal met Heerenveen'

'ADO voorlopig uit de financiële problemen door lucratieve deal met Heerenveen'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 16:21wo 12-05-2021 om 16:21

Milan van Ewijk speelt komend seizoen voor sc Heerenveen. De Friese club heeft een akkoord bereikt met ADO Den Haag over een transfer van de twintigjarige rechtsback, meldt het Algemeen Dagblad.

Beide clubs zijn het eens over een transfersom van 600.000 euro plus een doorverkooppercentage van twintig procent. Volgens de krant is ADO door de deal voorlopig uit de financiële problemen. Met het geld uit Friesland kan de hekkensluiter van de Eredivisie de salarissen van mei betalen en is er weer wat ruimte in het overnameproces.

Van Ewijk was zelf al enige tijd akkoord met Heerenveen. Hij tekent een contract voor vier seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. De vleugelverdediger speelde twee seizoenen voor ADO, dat hem in 2019 overnam van de amateurs van Excelsior Maassluis. Van Ewijk maakte in de Hofstad een stormachtige ontwikkeling door. Hij miste dit seizoen nog geen duel en is één van de weinige lichtpuntjes in de ploeg van trainer Ruud Brood.

ADO wilde aanvankelijk 750.000 euro plus een fors doorverkooppercentage ontvangen, terwijl Heerenveen twee weken geleden een bod deed van een half miljoen en een doorverkooppercentage van twintig procent. Beide partijen hebben nu wat water bij de wijn gedaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws