Makkelie en Kuipers kunnen fluiten naar finale na bekendmaking van UEFA

Makkelie en Kuipers kunnen fluiten naar finale na bekendmaking van UEFA

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 17:45wo 12-05-2021 om 17:45

Danny Makkelie en Björn Kuipers kunnen fluiten naar de Champions League-finale. De UEFA heeft de wedstrijd toegekend aan Spaanse arbiter en gymleraar Antonio Mateu Lahoz.

Dat maakt de Europese voetbalbond woensdag via haar officiële kanalen bekend. Voor Lahoz betekent het de eerste Champions League-finale die hij mag fluiten. Makkelie en Kuipers mochten dit seizoen allebei een Champions League-halve finale in goede banen leiden. De finale tussen Manchester City en Chelsea gaat dus echter aan hun neus voorbij.

De Europa League-finale zal overigens óók niet door één van de twee Nederlandse arbiters geleid worden. Clément Turpin mag naar Gdańsk reizen om het duel tussen Manchester United en Villareal te fluiten.

Kuipers en Makkelie maakten dit Champions League-seizoen al een aantal keer flink de tongen los. Zo werd Kuipers er na de halve finale tussen Paris Saint-Germain en Manchester City van beschuldigd dat hij 'fuck you' zou hebben gezegd. Spaanse media waren voor de andere halve finale tegen Chelsea 'bang' voor Makkelie, die na het duel overigens wel werd geprezen voor zijn optreden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws