Advocaat uit lof voor 'uitstekende speler': 'Maar hoeft niet alles alleen te doen'

Advocaat uit lof voor 'uitstekende speler': 'Maar hoeft niet alles alleen te doen'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 20:20wo 12-05-2021 om 20:20

Het ontbreken van Steven Berghuis is een gemis voor Feyenoord, benadrukt trainer Dick Advocaat nog maar eens. Zonder zijn aanvoerder maakte Feyenoord geen schijn van kans tegen Ajax.

Berghuis kreeg tegen Vitesse een rode kaart en moest tegen ADO Den Haag en Ajax een schorsing uitzitten. "Ik heb het al een aantal keer gezegd, we weten het allemaal: Berghuis is een uitstekende speler. Als dat soort jongens ontbreekt, is dat een gemis", zegt Advocaat op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Zonder hem hebben we drie van de drie duels verloren. Hij is heel bepalend, maar laten we nou niet doen alsof hij alles alleen moet doen. Het moet als team gebeuren."

Advocaat zit nog twee Eredivisie-wedstrijden op de bank. Daarna gaat hij met pensioen. De Hagenaar heeft nog geen idee hoe hij z'n tijd in gaat vullen. "Dat moet ik nog ondervinden, maar ik ben er niet bang voor."

"Ik ben er ook nog niet mee bezig. We moeten misschien nog twee wedstrijden, maar waarschijnlijk nog vier. Daar concentreren we ons op, al het andere is niet belangrijk", doelt Advocaat op de play-offs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws