Ten Hag waarschuwt: '50 miljoen in Eindhoven, nieuw stadion in Rotterdam...'

Ten Hag waarschuwt: '50 miljoen in Eindhoven, nieuw stadion in Rotterdam...'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 21:18wo 12-05-2021 om 21:18

Het wordt voor Ajax een heidens karwei om PSV en Feyenoord van het lijf te houden. Dat verwacht Erik ten Hag, die stelt dat 'de vijand nooit slaapt'.

"Ajax is de top van Nederland, want de laatste vijf prijzen hebben wij gewonnen", zegt de trainer tegen ESPN. "Maar de vijand slaapt nooit: in Eindhoven gaan ze vijftig miljoen euro investeren, in Rotterdam komt een nieuw stadion en een nieuwe trainer (Arne Slot, red.). Daar worden we niet nerveus van, we zien het als een uitdaging. Maar het zal veel moeilijker worden. Het is een normale reflex. Wij zullen weer beter moeten zijn."

Ten Hag merkt dat de verwachtingen rond Ajax de laatste jaren gigantisch zijn toegenomen. "We moeten wel even normaal blijven doen", vindt Ten Hag. "Je ziet het verwachtingspatroon ongelooflijk veranderen, alleen al in de tijd dat ik hier ben. Mijn opdracht was Ajax weer Europees op de kaart zetten, want alle clubs in Nederland werden al in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld."

Het feit dat de uitschakeling tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League als teleurstellend wordt gezien, is volgens Ten Hag veelzeggend. "Nu verwachten de mensen, mede ingegeven door de media, dat wij zomaar even de kwartfinale van de Europa League bereiken en zomaar even in de Champions League overwinteren. En als we het dan niet halen, is het slecht... Dat behoeft wel enige nuance."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Ajax volgend seizoen weer kampioen?

Ja
82%
Nee
18%
(4038 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws