Ten Hag bevestigt Ajax-interesse; 'Klip en klaar dat hij een goede speler is'

Ten Hag bevestigt Ajax-interesse; 'Klip en klaar dat hij een goede speler is'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 20:16wo 12-05-2021 om 20:16

Erik ten Hag bevestigt dat Ajax zich hoopt te versterken met Kamaldeen Sulemana. De Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland heeft deze week gesproken met directeur Marc Overmars en zou in de ogen van de Ajax-trainer een versterking zijn.

"Wij moeten zometeen keuzes gaan maken, maar zijn afhankelijk van de markt", zegt Ten Hag in gesprek met ESPN over de komende transferzomer in Amsterdam. "Bij een aantal dingen kun je zelf de regie nemen, maar we zullen zien." Over Sulemana: "Het is klip en klaar dat hij een goede speler is."

De negentienjarige aanvaller heeft bijzondere kwaliteiten, weet de succestrainer. "Hij brengt power en heeft diepte in zijn spel, met en zonder bal. Dat is een eigenschap die in het huidige voetbal belangrijk is, want steeds meer voetballers willen de bal in de voeten hebben en geen opofferingslopen maken. Zo'n type speler is hij wel. Hij kan het ook zonder bal doen en heeft een geweldige snelheid. Dus ja, we zullen zien of het gaat lukken."

Overmars was deze week in Denemarken voor Sulemana. Hij bezocht de afgelopen vier dagen trainingen van Nordsjaelland en voerde gesprekken met de tweevoudig international van Ghana, die zo'n twaalf tot veertien miljoen euro zou moeten kosten. Engelse media meldden woensdag dat Manchester United bereid is 17,2 miljoen euro af te tikken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws