Atlético Madrid ontwijkt bananenschil, kampioenschap Barcelona lijkt onmogelijk

Atlético Madrid ontwijkt bananenschil, kampioenschap Barcelona lijkt onmogelijk

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 23:52wo 12-05-2021 om 23:52

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 00:33do 13-05-2021 om 00:33

Atlético Madrid heeft woensdag een reuzenstap gezet richting de eerste landstitel in zeven jaar tijd. De lastige wedstrijd tegen Real Sociedad werd nipt over de streep getrokken: 2-1. Atlético heeft nu een voorsprong van vier punten op FC Barcelona en vijf op Real Madrid, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.

Atlético wist wat het moest doen na de remise van Barcelona, dat uitgeschakeld lijkt in de titelstrijd. Winst op Sociedad zou de titel wel heel dichtbij brengen, maar de vorm van de Madrilenen is niet opperbest en Sociedad staat vijfde en vecht nog voor Europees voetbal.

Toch had Atlético aanvankelijk weinig moeite met Sociedad. Yannick Carrasco opende na zestien minuten de score. Ángel Correa scoorde twaalf minuten later ook. Sociedad weigerde echter op te geven. Via Alexander Isak (ex-Willem ll) kregen de bezoekers twee grote kansen op een aansluitingstreffer.

Atlético zakte in de tweede helft ver weg en kwam een aantal keren in de problemen door Sociedad. Het was in de slotfase een kwestie van overleven nadat de bezoekers in de 83e minuut uit een corner de stand op 2-1 brachten. Maar meer zat er niet in voor Sociedad.

Atlético neemt het in de laatste twee wedstrijden op tegen Osasuna en Real Valladolid. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws