ADO-steunpilaar mikt op vertrek: 'Ik zal eerlijk zijn, kans dat ik blijf is klein'

ADO-steunpilaar mikt op vertrek: 'Ik zal eerlijk zijn, kans dat ik blijf is klein'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 10:19do 13-05-2021 om 10:19

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 12:23do 13-05-2021 om 12:23

Martin Fraisl speelt een belangrijke rol in de ommekeer van ADO Den Haag, stelt trainer Ruud Brood. De Hofstedelingen wonnen hun laatste twee wedstrijden, waardoor ze weer plots terug in de race zijn om handhaving.

In gesprek met Voetbal International vertelt Brood over de meerwaarde van Fraisl, die afgelopen winter naar ADO kwam. "Zijn mond staat nooit stil, hij praat altijd. Hij heeft een belangrijke rol. Het is wel een karakter, ik vind dat wel mooi. Als die mond open gaat hoor je hem over het hele veld. Zeker in een leeg stadion." Fraisl kan zich wel vinden in de woorden van zijn trainer. "Het zit in mijn karakter, zo ben ik. Ik ben authentiek, zeg wat ik denk en ben verbaal aanwezig. Dat is mijn manier om iedereen scherp te houden. Ik schreeuw de longen uit mijn lijf. Of iedereen dat waardeert? Ik heb nog geen spelers gehoord die het niet leuk vinden."

ADO lijkt na dit seizoen echter afscheid te moeten nemen van Fraisl, hoe de degradatiestrijd ook afloopt. "Het is heel simpel, ik heb de afspraak gemaakt om te komen om de club te helpen. Daar zijn we hard mee bezig. Na de laatste wedstrijd zal ik alles op een rij gaan zetten. Ik zal eerlijk zijn, de kans dat ik blijf is niet heel groot", vertelt de 28-jarige doelman eerlijk. "Het tweede deel van de afspraak was dat ik mezelf weer in de kijker kon spelen." Fraisl werd eerder al in verband gebracht met een move naar Feyenoord en PSV.

Hekkensluiter ADO neemt het dit seizoen nog op tegen Willem II en FC Twente. De ploeg van Brood staat nu drie punten achter op de veilige vijftiende plek, die nu door nota bene Willem II wordt bezet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws