Zeefuik zocht contact met Ajax-talent: 'Zei dat ik m'n best moet blijven doen'

Zeefuik zocht contact met Ajax-talent: 'Zei dat ik m'n best moet blijven doen'

13-05-2021 10:43 Laatste update: 12:21
28

Neraysho Kasanwirjo heeft rondom zijn overgang naar FC Groningen contact gehad met Deyovaisio Zeefuik. Laatstgenoemde bewandelde eerder ongeveer dezelfde weg als Kasanwirjo, door Ajax ook op jonge leeftijd in te ruilen voor De Trots van het Noorden.

Voor de camera van NH Sport krijgt Kasanwirjo de vraag of hij contact heeft gehad met Zeefuik, rondom zijn overstap. "Zeker, hij heeft me gefeliciteerd", antwoordt de negentienjarige verdediger. "Hij zei tegen me: blijf je best doen broertje, dan komt alles goed." Later vertelt Kasanwirjo, net zoals zijn zaakwaarnemer dat onlangs tegenover VoetbalPrimeur deed, dat hij naar Groningen komt omdat hij daar waarschijnlijk meer kansen zal krijgen dan bij Ajax. "Ik denk dat ik me bij Groningen eerder kan laten zien."

Wedden

Meer odds

Kasanwirjo vertrekt komende zomer transfervrij naar Groningen. Hij zal in de voorbereiding direct aansluiten bij het eerste elftal. Ajax wilde Kasanwirjo overigens graag in Amsterdam behouden. Toch voelde het kamp-Kasanwirjo naar verluidt te weinig vertrouwen bij de gesprekken met de club.