Breaking news

Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

Ajax weet talent niet te behouden: 'Hebben meerdere malen gepraat met de club’

Ajax weet talent niet te behouden: 'Hebben meerdere malen gepraat met de club’

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:30wo 12-05-2021 om 15:30

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 15:31wo 12-05-2021 om 15:31

Dinsdag kwam naar buiten dat Neraysho Kasanwirjo Ajax na elf jaar gaat verlaten. De negentienjarige verdediger vertrekt naar FC Groningen. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt zaakwaarnemer Christopher Coffie van Forza Sports Group dat het vertrek van Kasanwirjo meerdere redenen heeft. 

Kasanwirjo speelde in de jeugd samen met onder meer Brian Brobbey, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Dit seizoen was de jeugdinternational een vaste waarde voor Jong Ajax en zat hij al een aantal keer bij de selectie van het eerste elftal. Kasanwirjo onthulde dat Ajax zijn aflopende contract graag wilde verlengen. De multifunctionele verdediger vertrekt echter naar Groningen. Hij is ervan overtuigd dat hij 'voor zichzelf moet kiezen'.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaf al aan dat Groningen niet de enige club was die Kasanwirjo graag wilde hebben. Zaakwaarnemer Coffie vertelt in gesprek met VoetbalPrimeur dat hij liever niet ingaat op de andere mogelijkheden die zijn cliënt had. "Ik wil gewoon graag benoemen dat Neraysho écht heeft gekozen voor Groningen", stelt hij.

Verschillende redenen voor vertrek
Coffie legt uit dat meerdere factoren hebben meegespeeld in het besluit van Kasanwirjo om Ajax in te ruilen voor FC Groningen. Onder meer de gesprekken met Ajax spelen een rol. "Wij hebben meerdere malen gepraat met de club, maar daaruit sprak simpelweg te weinig vertrouwen", vertelt Coffie. "Dat is een combinatie van alle zaken: de gesprekken met de club, de gesprekken met de trainers, de contractuele zaken, de doorgroeimogelijkheden en het perspectief voor het eerste elftal."

De kans op speelminuten in de Eredivisie is een andere belangrijke reden voor het besluit van Kasanwirjo. De stopper krijgt meer kansen bij Groningen om in de hoofdmacht te spelen, dan bij Ajax. "Bij Groningen hebben ze echt een prachtig plan voor hem klaarliggen", legt Coffie uit. "Dat is heel helder. Daarbij was de connectie met Fledderus ook erg goed. De spelers die nu in de achterhoede en als controleur spelen bij Ajax, zullen er nog wel even blijven. Daardoor miste Neraysho perspectief en dat is ook logisch. Bij Groningen krijgt hij tijd om te wennen aan de hoofdmacht én zou hij op korte termijn wél veel wedstrijden kunnen spelen in het eerste elftal."

"Neraysho sluit komend seizoen direct aan bij het eerste", gaat Coffie verder. "Hij gaat in de voorbereiding meedraaien en zijn wedstrijden krijgen. Groningen wil hem natuurlijk wel rustig brengen. Dat moet goed gebeuren. Je kunt er echter zeker van uitgaan dat hij komend seizoen zijn waarde gaat laten zien bij de hoofdmacht. Daar heb ik al het vertrouwen in."

'Gehaald voor Matusiwa-positie'
Bij Groningen ziet men mogelijkheden voor Kasanwirjo als controlerende middenvelder. "Zijn favoriete plek is centraal achterin, maar bij Groningen is hij gehaald voor de 'Matusiwa-positie'. Ze weten dat hij daar ook kan spelen", vertelt Coffie.

De posities van centrale verdediger en verdedigende middenvelder, zullen niet de enige plekken zijn waarop hij bij De Trots van het Noorden zal spelen. "Hij kan ook als rechtsback uit de voeten. Dat geeft de trainer wapens: als een speler in de wedstrijd kan switchen van rechtsback naar controlerende middenvelder, dan hoeft er minder gewisseld te worden. Zijn multifunctionaliteit is dus echt een kracht", besluit Coffie.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws