ESPN-ploeg over bijzonder moment in degradatiekraker: 'Keeper besluit: ik stop'

ESPN-ploeg over bijzonder moment in degradatiekraker: 'Keeper besluit: ik stop'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 15:42do 13-05-2021 om 15:42

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 15:51do 13-05-2021 om 15:51

Hét moment van de 33ste Eredivisie-speelronde is afkomstig uit de degradatiekraker ADO Den Haag-Willem II: de gasten uit Tilburg kwamen na ingrijpen van de VAR op een 0-2 voorsprong, terwijl ADO meende dat er al was afgefloten en al inhield. Volgens de ESPN-analisten heeft de Eredivisie-hekkensluiter zichzelf de das omgedaan.

Nasser El Khayati miste nog een strafschop en Willem II ging met een 0-3 voorsprong de rust in. Kenneth Perez vindt dat ADO 'open huis' hield en Marciano Vink kijkt op van de controversiële 0-2. "Het leek alsof de keeper (Martin Fraisl, red.) naar de zijkant had gekeken, maar dat was dus niet zo. Die keeper heeft uit zichzelf dus besloten: ik stop er gewoon mee."

Perez legt de schuld ook bij Fraisl en reageert met een klassiek voetbalgezegde. "Niet stoppen totdat je het fluitje hoort. De bal zat erin – of hij zat er bíjna in – toen hij ging fluiten." De Deen vindt dan ook niet dat Kamphuis te vroeg floot. "Prima gedaan dus? Ik vind van wel."

ADO is virtueel gedegradeerd, doordat FC Emmen voor staat tegen sc Heerenveen. Ook het Eredivisie-bestaan van VVV-Venlo hangt aan een zijden draadje: de Venlonaren staan achter tegen kampioen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws