Ik durfde mijn meldingen niet aan te zetten op Flashscore, Livescore...

"Ik durfde mijn meldingen niet aan te zetten op Flashscore, Livescore..."

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 15:47do 13-05-2021 om 15:47

Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter heeft woensdagavond de kroon gezet op een topseizoen, dat in extremis is geëindigd met promotie. Gorter, dit seizoen goed voor liefst 25 clean sheets, en zijn ploeggenoten wonnen zelf met 0-1 bij Excelsior en gingen vervolgens een even zenuwslopend als historisch uur tegemoet.

Concurrent De Graafschap zag zijn wedstrijd wegens noodweer gestaakt worden en moest nog een uur voetballen, toen Go Ahead al klaar was. Gorter moest op het veld van Excelsior afwachten en hield het niet meer. "Ik durfde mijn meldingen niet aan te zetten op Flashscore, Livescore... Ik durfde ze niet aan te zetten, ik durfde gewoon niet te kijken. Ik heb de wedstrijd ook amper gekeken", vertelt hij aan de NOS.

De doelman probeerde zo veel mogelijk afleiding te zoeken. "Zo veel mogelijk met familie gebeld, met vrienden, iedereen een beetje aan de praat gehouden, alleen maar rondjes lopen, naar de pers... Ik was zó gespannen. En als dat laatste fluitsignaal klinkt, is dat echt een relief van alle spanning en stress."

Go Ahead heeft De Graafschap op doelsaldo onder zich gehouden en gaat met SC Cambuur mee de Eredivisie in. De Superboeren moeten zich nu richten op de play-offs om promotie/degradatie: Roda JC is zaterdag de eerste tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws