Ajax bezegelt lot VVV en heeft nog één doelpunt nodig voor magische grens

Ajax bezegelt lot VVV en heeft nog één doelpunt nodig voor magische grens

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 16:25do 13-05-2021 om 16:25

Ajax blijft winnen in de Eredivisie. VVV-Venlo, dat zeven maanden geleden op een historische 0-13 nederlaag werd getrakteerd, hield de schade dit keer beperkt: 3-1. Degradatie werd wel een feit voor de Venlonaren.

Vorige week kreeg Ajax geen erehaag van Feyenoord, maar VVV deed dat wel in de Johan Cruijff Arena. Amper tien minuten later was het al raak: Devyne Rensch was het eindstation van een geweldige teamaanval van de Amsterdammers, via Davy Klaassen en David Neres.

Omdat de landstitel al lang en breed binnen is, hoefde Ajax niet zo nodig tegen VVV en dat was te merken. De Venlonaren kregen mogelijkheden via Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis, maar Maarten Stekelenburg greep goed in.

Stekelenburg kreeg voor rust de aanvoerdersband om zijn arm geschoven door het uitvallen van Davy Klaassen. De Oranje-international kreeg een knietje van Arjan Swinkels, greep naar zijn bovenbeen en kon niet verder. De timing is ongelukkig: vrijdag maakt bondscoach Frank de Boer zijn EK-voorselectie bekend.

Klaassen werd vervangen door Kenneth Taylor, die bar weinig plezier beleefde aan zijn optreden. Na rust kreeg de talentvolle middenvelder een rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler, op advies van de VAR. Spannend werd het echter niet meer.

Sterker nog, Sébastien Haller maakte de 2-0 en Mohammed Kudus de 3-1, nadat Giakoumakis nog de aansluitingstreffer had gemaakt. Ajax sluit zondag het seizoen af tegen Vitesse en heeft dan nog één doelstelling: de magische barrière van 100 goals slechten. Daarvoor is er nog één nodig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws