Malen spreekt steun uit richting Zahavi: 'Dat ik hem zo kan helpen, is fijn'

Malen spreekt steun uit richting Zahavi: 'Dat ik hem zo kan helpen, is fijn'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 18:10do 13-05-2021 om 18:10

De PSV-spelers hadden het begrepen als Eran Zahavi afgelopen week terug was gegaan naar Israël. Dat vertelt aanvoerder Denzel Dumfries. Het huis van de PSV-spits werd overvallen en daar hebben zijn vrouw en kinderen een traumatische ervaring aan over gehouden.

"Het is een lastige situatie, voor Eran en voor de ploeg", vertelt Dumfries na de overwinning op PEC Zwolle (4-2) voor de ESPN-camera. "We hebben geprobeerd om deze dagen met elkaar te spreken, we hebben Eran gesteund waar we konden. We hebben de keuze aan hem gelaten om te spelen of eventueel terug te gaan naar Israël. Als hij voor het laatste zou hebben gekozen, hadden we dat ook begrepen."

In gesprek met de NOS spreekt ook ploeggenoot Donyell Malen zijn steun uit richting Zahavi. "Het is natuurlijk heel heftig voor hem en zijn familie", vertelt Malen, die de assist gaf op de scorende Zahavi. "Ik vond dat wel een mooi moment. Ik gun hem het allerbeste na wat er is gebeurd. Dat ik hem zo kan helpen, is fijn. Ook nog eens met zo'n assists... Dat was voor mij ook wel mooi."

Doordat PSV donderdag met PEC afrekende, zijn de Eindhovenaren zo goed als zeker van de tweede plek. AZ moet een gat van drie punten én tien doelpunten goed zien te maken in de laatste speelronde, om PSV nog in te halen. De tweede plek geeft recht op een voorronde Champions League-ticket.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws