VP's Elftal van de Week: drie hofleveranciers, waaronder PSV, uitblinkende keeper

VP's Elftal van de Week: drie hofleveranciers, waaronder PSV, uitblinkende keeper

14-05-2021 10:00
25

Het één na laatste VP's Elftal van de Week van 2020/2021 is bekend: PSV, Willem II en FC Emmen leveren twee spelers en zijn daarmee hofleveranciers. Ook Ajax, Sparta, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk vaardigen een speler af.

Maduka Okoye (Sparta)
De grote revelatie van het succesvolle Sparta-seizoen: Okoye hield zijn ploeg tegen FC Utrecht met enkele fraaie reddingen op de been. Hij wordt niet voor niets aan Ajax en buitenlandse clubs gelinkt.

Devyne Rensch (Ajax)
Na afloop ging het vooral over zijn woordenwisseling met VVV-speler Zinédine Machach. Jammer, want het leidde de aandacht af van een sterk optreden. Rensch scoorde bovendien weer.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Na twee opeenvolgende nederlagen leek de wederopstanding van Emmen in schoonheid te stranden, maar tegen sc Heerenveen was de nummer zestien van de Eredivisie weer op dreef. Bijl ging zoals altijd voorop in de strijd.

Sebastian Holmén (Willem II)
Het dramatische seizoen van Willem II lijkt na de zege bij ADO toch nog goed af te lopen, met dank aan Holmén. De Zweedse verdediger is de laatste weken een ware rots in de branding en ook in Den Haag blonk hij uit.

Sergio Peña (FC Emmen)
Met een hattrick tegen Heerenveen hield Peña 'zijn' Emmen in leven. Twee penalty's en een droge schuiver: de Peruviaan is precies op tijd fit voor de eindsprint der eindsprints in de Eredivisie.

Thijs Oosting (RKC Waalwijk)
AZ krijgt volgend seizoen de beschikking over een talent dat vertrouwen heeft getankt in de Eredivisie. Oosting heeft zich ontpopt tot een vaste waarde en leidde RKC met twee assists langs FC Twente.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Voor het eerst in zijn carrière heeft Flemming de dubbele cijfers gehaald in de Eredivisie. Uiteindelijk waren zijn twee goals tegen Vitesse nét niet genoeg voor de overwinning.

Yorbe Vertessen (PSV)
PSV-trainer Roger Schmidt is fan en dat is niet zonder reden: Vertessen speelt lekker onbevangen, is bloedsnel én tekende tegen PEC Zwolle (4-2) voor een doelpunt en assist. En dat terwijl hij alleen de eerste helft speelde.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
Dat Willem II nog niet zeker is van directe handhaving, kan eigenlijk helemaal niet als je op Hemelvaartsdag naar Pavlidis hebt gekeken. De Griekse spits van Willem II was simpelweg te goed voor ADO.

Sylla Sow (RKC Waalwijk)
RKC is na de comeback tegen FC Twente zeker van nog een jaar Eredivisie. De man die de ploeg van trainer Fred Grim over de streep trok, was Sow. De aanvaller scoorde op het moment suprême twee keer.

Eran Zahavi (PSV)
Vier dagen nadat zijn gezin slachtoffer werd van een brute woningoverval, gaf Zahavi antwoord op het veld: de Israëlische spits maakte de 4-0 voor PSV en blies een kus naar zijn geëmotioneerde vrouw.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie