Kökcü in voorselectie van Turkse elftal, ook voormalig Twente-spelers geselecteerd

Kökcü in voorselectie van Turkse elftal, ook voormalig Twente-spelers geselecteerd

14-05-2021 12:29 Laatste update: 12:30
23

Feyenoorder Orkun Kökcü is opgenomen in de voorselectie van het Turkse nationale elftal voor het EK van aankomende zomer. Ook voormalig Eredivisiespelers Halil Dervisoglu en Enes Ünal maken deel uit van de voorlopige selectie.

De twintigjarige Kökcü debuteerde eind vorig jaar in het Turkse elftal en heeft momenteel drie interlands op zijn naam staan. De middenvelder krijgt in de selectie de voorkeur boven Deniz Türüc, die opvallend genoeg ontbreekt in de selectie. De oud-middenvelder van Go Ahead Eagles speelde in maart nog mee tijdens de interland tegen Nederland.

Ook voormalig FC Twente-spelers Ünal en Dervisoglu maken deel uit van de voorselectie. Dervisoglu begon het huidige seizoen als speler van Twente, maar keerde in de winterstop terug naar zijn Engelse werkgever Brentford. In januari vertrok hij op huurbasis naar Galatasaray, waar hij een zeer goede indruk heeft achtergelaten.

Bondscoach Senol Günes heeft in totaal dertig spelers opgenomen in zijn voorselectie voor het EK van aankomende zomers. Vier van hen zullen de definitieve selectie niet gaan halen. Turkije zit samen met Italië, Zwitserland en Wales in poule A.