VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 12:15di 18-05-2021 om 12:15

Laatste update: donderdag 20 mei 2021 om 10:08do 20-05-2021 om 10:08

Het is weer tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar! Jullie mogen iedere dag één speler per positie nomineren: we trappen vandaag af met de beste keepers van de Eredivisie van het afgelopen seizoen 2020/2021.

Remko Pasveer (Vitesse)
Het moge duidelijk zijn waarom Pasveer genomineerd is. Hij was ook dit seizoen één van de belangrijkste schakels van Vitesse en de statistieken onderbouwen dat. Met slechts 35 tegengoals heeft Vitesse de op twee na minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie. Op zijn 37ste heeft Pasveer een prachtige transfer naar Ajax af weten te dwingen. Goede wijn rijpt.Maarten Stekelenburg (Ajax)
Andre Onana was jaren een van de onmisbare schakels bij Ajax en zijn dopingschorsing zorgde dan ook voor een hoop onzekerheid in Amsterdam, maar eigenlijk is er niets veranderd. Stekelenburg heeft de afwezigheid van Onana geruisloos opgevangen. Hij ligt bovendien op koers voor een plek in de EK-selectie.

Sergio Padt (FC Groningen)
Opnieuw de rots in de branding bij FC Groningen, de club gaat hem nog missen. Padt miste geen wedstrijd en heeft met slechts 36 tegengoals een meer dan behoorlijk seizoen gedraaid. Hij vertrekt na dit seizoen naar het Bulgaarse PFK Ludogorets.


Nick Marsman (Feyenoord)
Marsman werd vanwege zijn flaters bij FC Utrecht en FC Twente een tijdje uitgelachen, maar heeft zich bij Feyenoord absoluut gerevancheerd. Eerste keus Justin Bijlow viel weg en Marsman stond er, precies wat er van een tweede doelman wordt verwacht. Na dit seizoen speelt hij bij bij Inter Miami CF in Amerika.

Maduka Okoye (Sparta)
Hij begon nog als stand-in van Benjamin van Leer, maar Okoye was uiteindelijk goud waard voor Sparta. Tien clean sheets in 27 wedstrijden is uitstekend voor een keeper van de nummer acht van de Eredivisie. Weet Sparta hem te behouden? Trainer Henk Fraser verwacht van niet.

Marco Bizot (AZ)
Bizot kan met slechts 35 tegendoelpunten terugkijken op een geslaagd seizoen, nadat hij toch wat matig begon. De doelman van AZ behoort tot de EK-voorselectie van Oranje en heeft nog een éénjarig contract in Alkmaar, dus de kans is aanwezig dat clubs zich voor hem gaan melden. 

Joël Drommel (FC Twente)
Toegegeven, tijdens de laatste paar weken was Drommel niet op z'n best. Maar op basis van de eerste seizoenshelft en het begin van de tweede heeft de doelman van FC Twente zijn transfer naar PSV absoluut afgedwongen. In Eindhoven is het voor Drommel zaak om zich weer te herpakken en te laten zien waarom PSV hem heeft gehaald.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Op wie stem jij?

Remko Pasveer
16%
Maarten Stekelenburg
34%
Sergio Padt
5%
Nick Marsman
9%
Maduka Okoye
26%
Marco Bizot
3%
Joël Drommel
7%
(10631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws