Antony geselecteerd voor de Olympische Spelen: ongunstige timing voor Ajax

Antony geselecteerd voor de Olympische Spelen: ongunstige timing voor Ajax

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 18:33vr 14-05-2021 om 18:33

Antony gaat komende zomer naar de Olympische Spelen. De Braziliaanse aanvaller van Ajax is door bondscoach André Jardine opgeroepen voor het prestigieuze toernooi in Japan, waardoor hij de seizoensstart van de Amsterdammers zal moeten missen.

Op zondag 8 augustus wordt met de Johan Cruijff Schaal de traditionele seizoensopener gespeeld. Ajax zal daarin tegen PSV aantreden, maar het zou goed kunnen dat het Antony dan zal missen. De finale van het olympische voetbaltoernooi is een dag eerder en Brazilië is de verdedigend kampioen, waardoor het niet gek zou zijn als de Seleçao dan nog in het toernooi zit.

Daarnaast zou het goed kunnen dat Erik ten Hag, trainer van Ajax, besluit om zijn Braziliaanse vleugelaanvaller na het toernooi nog een paar weken rust te gunnen. Dat zou betekenen dat de regerend landskampioen het in de eerste wedstrijden van het seizoen zonder de 21-jarige dribbelaar moet doen.

Antony zat in 2020 altijd bij de olympische selectie en zijn uitverkiezing is dus geen verrassing. De bondscoach had minder goed nieuws voor David Neres, Mauro Junior en Danilo. Die drie Eredivisiespelers waren bij de laatste wedstrijden van het olympisch elftal nog onderdeel van de selectie, maar zijn nu buiten de boot gevallen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws