Brobbey doet schepje bovenop geruchten: 'Kom hopelijk over paar jaar weer terug'

Brobbey doet schepje bovenop geruchten: 'Kom hopelijk over paar jaar weer terug'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 19:16vr 14-05-2021 om 19:16

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 20:31vr 14-05-2021 om 20:31

Brian Brobbey hoopt over niet al te lange tijd alweer terug te keren bij Ajax. De sterke spits vertrekt komende zomer - mits Ajax hem niet direct terugkoopt - transfervrij naar RB Leipzig en zegt 'alles' te gaan missen aan Ajax.

In gesprek met de clubkanalen van Ajax richt Brobbey de blik op zijn toekomst. "Ik wil belangrijk worden in Duitsland. Ik wil veel doelpunten maken en prijzen proberen te pakken. Over een paar jaartjes ben ik hopelijk alweer terug, hier thuis", vertelt de jeugdinternational. "Wat ik het meeste aan Ajax ga missen? Alles."

Jurriën Timber, die ook onderdeel is van het interview, weet zeker dat Brobbey succesvol gaat worden bij Leipzig. "Ik denk dat hij het heel goed gaat doen, ik heb alle vertrouwen in hem", stelt de negentienjarige verdediger, die in de EK-voorselectie van Oranje zit. "Als hij fit is en conditioneel goed begint, dan is hij niet te stoppen. Ook in Duitsland niet. Dat heb je ook gezien op Europees niveau. Dan kunnen ze hem gewoon niet tegenhouden."

Brobbey vertrekt komende zomer dus in principe bij Ajax. Marc Overmars onderzoekt echter de mogelijkheid om het opleidingsproduct van de Amsterdammers direct terug te kopen van Leipzig. Sinds het officieel is geworden dat Brobbey naar Duitsland gaat, zijn trainer Julian Nagelsmann en technisch manager Markus Krösche - de mannen die verantwoordelijk voor zijn komst - vertrokken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws