De Koning wil geen lange neus trekken naar VVV: 'Daar ben ik te groot voor'

De Koning wil geen lange neus trekken naar VVV: 'Daar ben ik te groot voor'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 22:16vr 14-05-2021 om 22:16

Hans de Koning werd eerder dit seizoen ontslagen bij VVV-Venlo. Zijn opvolger Jos Luhukay kon degradatie niet meer voorkomen in Venlo. De Koning is er heilig van overtuigd dat hij VVV in de Eredivisie had kunnen houden, al wil hij geen lange neus trekken richting zijn oude club.

VVV draaide onder De Koning lange tijd goed, maar na een tijdje kwam de klad erin. "In januari speelden wij acht wedstrijden in 21 dagen. Dat was met onze groep te veel van het goede", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik werd weggezet als die knuffelopa, die nooit iemand op zijn klote geeft. Maar wannéér kun je dat doen, héb je de mogelijkheden? Toen ik bij VVV binnenkwam, pakte ik het op mijn manier aan en toen was alles hosanna. Later wordt diezelfde aanpak gezien als een zwaktebod. Zo werkt het, helaas."

De Koning is ervan overtuigd dat alles goed was gekomen met VVV, had hij het seizoen af mogen maken. "Wij waren aan de veilige kant geëindigd. Honderd procent zeker. Maar ik ga nu geen lange neus trekken. Ben ik te groot voor", vervolgt de oefenmeester, die klaar is voor een nieuw avontuur. "Ik sta overal voor open. Binnenland, buitenland. Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie. Hoofdtrainer, assistent. Allemaal prima, zolang ik maar lekker met die gasten op het veld kan staan. Alles eromheen hoeft voor mij niet meer. Voor een camera staan, en zo. Dat heb ik wel gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws