De Ligt: 'Wordt gewaardeerd door de Italianen, vind het verplichting naar de club'

De Ligt: 'Wordt gewaardeerd door de Italianen, vind het verplichting naar de club'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 12:00za 15-05-2021 om 12:00

Laatste update: zaterdag 15 mei 2021 om 13:16za 15-05-2021 om 13:16

Matthijs de Ligt blijft stappen maken bij Juventus. De verdediger werd in Amsterdam al bewierookt vanwege zijn volwassen manier van spelen, maar volgens De Ligt is dat in Italië alleen nog maar beter geworden.

De beginperiode was lastig voor De Ligt, die veel optrekt met Stefan de Vrij. "Ik spreek best wel vaak af met Stefan omdat hij dichtbij woont. Dat vinden we heel fijn, even wat eten. Die twee, drie uurtjes ontspanning maken me beter. Maar ik heb dat wel moeten leren", vertelt De Ligt in gesprek met de Volkskrant.

De verdediger weet van zichzelf dat hij grote stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling, sinds zijn overstap naar De Oude Dame. "Ik ben mentaal enorm gegroeid. Bij Ajax werd gezegd dat ik heel volwassen was. Maar als ik mezelf vergelijk met toen ben ik veel volwassener in mijn opinie, en ook in die van de mensen om mij heen."

De Ligt besloot om meteen na zijn transfer de Italiaanse taal te leren. "Dat wordt enorm gewaardeerd door de Italianen. Ik vind ook dat het een plicht is naar de club toe, naar de Italianen. Ik moet me aanpassen. Toen ik het sprak, voelde ik me meteen ook veel fijner in het team. Er zijn weinig Engelssprekende jongens. Het allereerste trainingskamp in Zuid-Korea, dat was een lastige week qua communicatie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws