Weghorst: 'Ik zou het voor die mensen geweldig vinden dat Emmen erin blijft'

Weghorst: 'Ik zou het voor die mensen geweldig vinden dat Emmen erin blijft'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 12:19za 15-05-2021 om 12:19

Wout Weghorst duimt zondag voor zijn oude club FC Emmen. De ploeg van trainer Dick Lukkien staat op dit moment zestiende in de Eredivisie, maar bij winst op VVV-Venlo kan het de play-offs mogelijk nog ontlopen.

Daarbij is Emmen afhankelijk van Willem II, dat speelt tegen Fortuna Sittard. Weghorst hoopt dat Emmen in de Eredivisie blijft. "Er werken nog steeds veel mensen die er al waren toen ik er nog voetbalde", vertelt de Wolfsburg-spits in gesprek met De Telegraaf. "Van de kantinemedewerker tot de materiaalman die altijd zijn stinkende best doet om het beste voor de club te bereiken. Met voorzitter Ronald Lubbers heb ik af en toe nog contact. Voor al die mensen zou ik het geweldig vinden als FC Emmen erin blijft."

De laatste weken is Emmen uitstekend in vorm. Weghorst licht er een aantal spelers uit. "Ik vind het heel gaaf wat ze sinds een aantal maanden presteren. Spelers als Michael de Leeuw en Sergio Peña maken de laatste weken echt het verschil. Mooi ook dat ze bij Emmen blijven geloven en keihard werken om de club te behouden voor de Eredivisie. Of ik zondag met extra spanning de wedstrijd volg? Zo ver gaat het niet, maar ik gun de club natuurlijk wel het beste. Ik zal nooit vergeten dat ze mij een podium hebben geboden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws