Fraser: 'Vind ik respectloos naar een trainer met de statuur van meneer Advocaat'

Fraser: 'Vind ik respectloos naar een trainer met de statuur van meneer Advocaat'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 12:36za 15-05-2021 om 12:36

Henk Fraser ergert zich af en toe aan de kritische analisten. Hij haalt daarbij de kritiek op Feyenoord-trainer Dick Advocaat als voorbeeld aan. Fraser steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

"Ik kan me weleens storen aan analytici. Neem nu ook weer de manier waarop sommigen over Dick Advocaat praten", begint Fraser in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Roepen ze: hij heeft er niet alles uitgehaald bij Feyenoord. Hoezo, denk ik dan? Iedereen met een beetje verstand van voetbal ziet toch dat Ajax beter is dan Feyenoord, PSV en AZ eveneens, en misschien Vitesse ook wel?"

Fraser is duidelijk wanneer hij het over de trainer van Feyenoord heeft. "Zó makkelijk, vind ik, zelf geen enkele verantwoordelijkheid nemen en ondertussen maar roepen hoe het niét moet. Vind ik respectloos naar een trainer met de statuur van meneer Advocaat. Geloof me, het is niet makkelijk om een club te managen. Merk ik zelf ook bij Sparta. Het is niet snel goed."

Zelf krijgt Fraser af en toe kritiek waar hij zich niet in kan vinden. "Jullie zouden frivoler moeten spelen, zeggen critici soms. Dan denk ik: frivool? Hebben wij een Ziyech dan, of een Tannane? Realistisch. Dat ben ik altijd geweest, en dat zal ik ook altijd blijven. Eenvoudigweg omdat het volgens mij de manier is om het verst te komen met een elftal. We kennen bij Sparta onze kwaliteiten, maar ook onze beperkingen", sluit Fraser af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws