Vink tipt De Boer: 'Met hem erbij kun je Veltman, Tete en Hateboer thuislaten'

Vink tipt De Boer: 'Met hem erbij kun je Veltman, Tete en Hateboer thuislaten'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 12:19zo 16-05-2021 om 12:19

Marciano Vink vindt dat Jurriën Timber onderdeel uit moet maken van de definitieve EK-selectie. De Ajacied is volgens de analist een 'drie-in-één-speler', omdat hij alle kwaliteiten heeft die Joël Veltman, Kenny Tete en Hans Hateboer ook hebben.

Op 26 mei maakt bondscoach Frank de Boer bekend welke 26 spelers in de definitieve selectie voor het EK van komende zomer zitten. Als het aan Vink ligt, zit Timber daar bij. "Met hem erbij kun je Hateboer, Tete en Veltman thuislaten", zegt de analist tijdens Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Timber is drie-in-één! Hij kan centraal achterin en als rechtsback spelen."

De verdediger van Ajax, die dit seizoen zijn doorbraak heeft beleefd, heeft volgens Vink zijn plekje bij de 26 beste spelers van Nederland al wel verdiend. "Timber speelt op dit moment net wat sterker dan bijvoorbeeld Veltman. Hij is echt goed in vorm en ik vind het leuk dat hij bij de selectie zit."

Timber is één van de spelers in de groep van 34 die als rechter centrale verdediger en als rechtsback uit de voeten kan. Naast Veltman, Tete en Hateboer zijn ook Rick Karsdorp, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Jeremiah St. Juste op tenminste één van die twee posities concurrenten van de Ajacied.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws