Gravenberch blijft kritisch na mooi seizoen: 'Daar moet ik ook van leren'

Gravenberch blijft kritisch na mooi seizoen: 'Daar moet ik ook van leren'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 18:10zo 16-05-2021 om 18:10

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 18:20zo 16-05-2021 om 18:20

Ryan Gravenberch kijkt terug op een heel mooi seizoen bij Ajax. De negentienjarige middenvelder kende naar eigen zeggen veel hoogtepunten, maar ook een aantal mindere momenten.

Voor de camera van ESPN blikt Gravenberch terug op zijn seizoen bij Ajax. "We eindigen met de dubbel, dat is eigenlijk het mooiste wat je kunt bereiken", vertelt hij. "Ik kijk terug op een heel mooi seizoen, met veel hoogtepunten maar ook slechte dingen. Het ging een tijdje wat wisselender. Daar moet ik ook van leren, maar dat komt goed."

Toch gaat Gravenberch waarschijnlijk een korte vakantie tegemoet. Het lijkt er namelijk op dat hij met Oranje actief zal zijn op het EK, al is dat volgens de middenvelder zelf nog niet zeker. "Ik weet nog van niets", vertelt Gravenberch. "Ik hoop wel dat ik erbij zit. Een eind toernooi meemaken op deze leeftijd..."

Gravenberch en generatiegenoot Jurriën Timber zitten allebei in de voorselectie van Oranje. De twee praten daar volgens Gravenberch wel eens over. "Het besef is er alleen nog niet helemaal. We zijn namelijk nog volop bezig. Soms is het lastig om als jonge jongen te beseffen wat je allemaal hebt bereikt", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws