Heerenveen besluit de laatste Eredivisie-dag met transfernieuws: 'Perfecte stap'

Heerenveen besluit de laatste Eredivisie-dag met transfernieuws: 'Perfecte stap'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 18:08zo 16-05-2021 om 18:08

SC Heerenveen heeft enkele uren na zijn laatste wedstrijd van het seizoen de eerste nieuwe speler voor het komende seizoen gepresenteerd. Milan van Ewijk komt over van degradant ADO Den Haag.

De twintigjarige back heeft voor vier seizoenen getekend, gaat rugnummer 27 dragen en moet de transfervrij vertrekkende Sherel Floranus op gaan volgen. "We volgen Milan al een hele tijd", laat Michel Jansen namens de werkgroep technische zaken weten. "Met zijn kwaliteiten, drive en de energie die hij in wedstrijden legt, past hij uitstekend bij sc Heerenveen. Hij is talentvol, maar heeft voor zijn leeftijd ook al veel eredivisie-ervaring."

Van Ewijk werd in 2019 door ADO opgepikt bij de amateurs van Excelsior Maassluis. Hij speelde sindsdien 46 Eredivisie-wedstrijden, werd tussentijds aan SC Cambuur uitgeleend en mag zich nu opmaken voor zijn tweede avontuur in Friesland. "Toen ik van de interesse hoorde, voelde dat meteen heel goed. Ik ben heel trots op mijn overgang naar sc Heerenveen. Het is voor mij de perfecte volgende stap in mijn carrière."

Hoeveel Heerenveen heeft betaald om het doorlopende contract van Van Ewijk af te kopen, maakt de club niet bekend. Het Algemeen Dagblad sprak echter van zes ton, waardoor het financieel geplaagde ADO weer even wat lucht heeft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws