Barça kan geen kampioen meer worden na erg onnodige nederlaag tegen Celta de Vigo

16-05-2021 20:23 Laatste update: 20:25
124

FC Barcelona kan officieel geen kampioen van Spanje meer worden. De ploeg van Ronald Koeman verloor in eigen huis onnodig tegen middenmoter Celta de Vigo, waardoor het gat met Atlético Madrid én Real Madrid onoverbrugbaar is geworden.

In eigen huis begon Barça zonder de geschorste Frenkie de Jong niet slecht aan het treffen met Celta. In de 28ste minuut stonden de Catalanen zelfs al met 1-0 voor. Uitgerekend de 1,70 meter lange Lionel Messi kopte een fraaie voorzet van Sergio Busquets tegen de touwen. Barcelona domineerde, maar tien minuten na de goal van Messi stond het alweer gelijk. Santi Mina verzilverde de eerste kans van Celta in de wedstrijd tot goal: 1-1.

Dat was tevens ook de stand die bij rust op het scorebord stond. In het eerste gedeelte na de pauze creëerde Barça ook een aantal goede mogelijkheden. Die werden alleen niet afgemaakt, waardoor de gelijke stand niet van het bord kwam.

Naarmate de tweede helft vorderde, kakte Barcelona ook steeds meer in: het tempo werd lager en het aantal grote kansen werd steeds minder. In de 83ste minuut kreeg Clément Lenglet zijn tweede gele kaart, waardoor hij het einde van de wedstrijd niet haalde. In de slotfase bepaalde Mina met zijn tweede treffer van de avond de einstand: 1-2.

Door de nederlaag is het al zeker dat Barcelona het seizoen zal eindigen achter Atlético en Real, die nu niet meer te achterhalen zijn. Dat is een domper voor Koeman en consorten, aangezien het kampioenschap nog geen drie weken geleden binnen handbereik lag. Door puntenverlies tegen Granada, Atlético, Levante en nu Celta heeft Barcelona de titel uit handen gegeven.