Martens blinkt uit in gewonnen CL-finale, cruciaal gelijkspel voor Wolfsburg

16-05-2021 22:23 Laatste update: 23:01
33

Lieke Martens en FC Barcelona hebben de Women's Champions League gewonnen. In een zeer eenzijdige finale werd Chelsea met 4-0 aan de kant gezet.

FC Barcelona - Chelsea 4-0
De finale van het Champions League-toernooi voor vrouwen was nooit een wedstrijd. Onder aanvoering van de uitblinkende Lieke Martens, die haar bewakers een hele pijnlijke avond bezorgde, zochten de Catalaansen vanaf minuut één de aanval en daar kwamen ook doelpunten uit voort. Melanie Leupolz schoot al in de eerste minuut in eigen goal nadat een poging van Martens de lat teisterde en binnen het kwartier maakte Aléxia Putellas er 2-0 van.

Nog voor rust werd de eindstand al bereikt. Aitana Bonmatí maakte de derde Barça-treffer en de 4-0 werd door Caroline Hansen op aangeven van de excellerende Nederlandse op het scorebord gezet. In een saaie tweede helft gebeurde er weinig meer, waardoor de Oranje Leeuwin en haar ploeggenoten voor het eerst de Champions League in de prijzenkast kunnen zetten.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg 2-2
Een punt was nodig voor de formatie van basisspeler Wout Weghorst om de Champions League te halen, maar de voortvarende start van Die Wölfe bood hoop op veel meer. Via twee goals van Maximilian Philipp stond de ploeg in het groen in de rust al met 0-2 voor en leek het erop dat het CL-ticket middels een overwinning binnen zou worden gehaald.

Leipzig kwam echter terug in de wedstrijd en dat had het aan Justin Kluivert te danken. De Nederlandse vleugelaanvaller bekroonde een knappe individuele actie met een doelpunt (1-2), waarna Marcel Sabitzer een strafschop binnenschoot en de bordjes weer in evenwicht bracht. Daar kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer in en dus speelt Weghorst volgend jaar in het miljardenbal. Leipzig had dat ticket al binnen en blijft tweede.