Kuip-directeur baalt van incident: 'Daardoor konden ze makkelijk naar binnen'

Kuip-directeur baalt van incident: 'Daardoor konden ze makkelijk naar binnen'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 22:41zo 16-05-2021 om 22:41

Er is een sleutel van De Kuip in omloop en dat is de reden geweest dat fans van Feyenoord zondagmiddag tijdens de wedstrijd tegen RKC (3-0) het stadion in konden komen. De directie van Stadion Feijenoord baalt van het incident.

Dat er supporters rond het stadion aanwezig zouden zijn, was al eerder duidelijk. "Er was een oproep en daar waren we bekend mee", zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk tegen ESPN. "In eerste instantie was dat bedoeld om tijdens de tweede helft en na de wedstrijd de ploeg te steunen en daar hadden we ons op voorbereid. Het leek goed te gaan, maar het sloeg om in een wat vervelender actie."

Van Merwijk denkt wel een idee te hebben hoe de groep binnen is gekomen. "Natuurlijk hebben we het allemaal nog in onderzoek en hebben we er beelden van, maar we hebben het vermoeden dat er een sleutel in omloop is. We waren voorbereid op deze actie en hadden alles afgesloten, dus dat bevestigt ons vermoeden hoe ze zo makkelijk binnen konden komen."

Feyenoord sloot de reguliere competitie af met een thuiszege op RKC en eindigt als vijfde. Dat betekent dat de Rotterdammers in de play-offs om Europees voetbal tegen nummer acht Sparta zullen spelen. Als die wedstrijd wordt gewonnen, is FC Utrecht of FC Groningen in de finale de tegenstander. Dan staat een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League op het spel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws