'Toekomst Koeman hangt aan zijden draadje: vertrek voor 99 procent zeker'

'Toekomst Koeman hangt aan zijden draadje: vertrek voor 99 procent zeker'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 07:33ma 17-05-2021 om 07:33

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 09:55ma 17-05-2021 om 09:55

De toekomst van Ronald Koeman bij FC Barcelona hangt aan een zijden draadje, meldt RAC1. Het zou '99 procent zeker' zijn dat de Nederlandse oefenmeester na dit seizoen vertrekt bij Barcelona. De Spaanse media hebben ook commentaar op Koeman, al zijn ze relatief mild na de teleurstellende nederlaag tegen Celta de Vigo.

Volgens RAC1 is het 'voor 99 procent zeker' dat Barça na dit seizoen afscheid neemt van Koeman. President Joan Laporta heeft er niet voor gekozen om Koeman aan te stellen, terwijl de stem van Laporta wel zwaar weegt in het besluit om de Nederlandse oefenmeester langer aan te laten blijven of niet. Laporta wilde zich tijdens het seizoen 'niet bemoeien' met de positie van de coach, maar lijkt nu bereid dat wel te doen. Alleen als Barcelona geen goede opvolger vindt voor Koeman, hoeft de trainer niet te vertrekken.

Spaanse media
De Spaanse media zijn relatief mild voor Koeman na de nederlaag. La Vanguardia ziet dat Koeman tegen Celta eerst weer begon in een 3-5-2-opstelling. De Nederlandse oefenmeester voerde bij rust echter een aantal wijzigingen door. 'De coach probeerde de situatie veranderen, door eerst zijn troost te zoeken bij de bruisende Riqui Puig en Dest.' Volgens de krant zorgde die wijziging wel degelijk in een verandering van het spel. Toch was het niet genoeg om Barcelona aan een resultaat te helpen.

Mundo Deportivo ziet vooral dat Koeman in de steek gelaten werd door doelman Marc-André ter Stegen. 'Koeman verdient geen gedrag en spel dat zo ver verwijderd is van professionaliteit en trots', stelt het medium.

El Desmarque vraagt zich af waarom Koeman besloot om Ousmane Dembélé op te stellen. 'Ondanks het feit dat hij tegen Levante niet overtuigde, zette Koeman hem er opnieuw in. De eerste tegengoal kwam precies voort uit de zone die hij verdedigde.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws