Update: Play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie met publiek

Update: Play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie met publiek

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 13:05ma 17-05-2021 om 13:05

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 13:45ma 17-05-2021 om 13:45

In de allerlaatste week van het seizoen kan er weer publiek naar de stadions komen. Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid staat ervoor open om met toegangstesten fans toe te laten bij de de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie.

De Jonge houdt nog wel een slag om de arm en ook burgemeesters moeten toestemming geven. Voor de clubs lijkt het bovendien onhaalbaar om voor de midweekse speelronde publiek te verwelkomen, maar mogelijk kunnen er wel fans aanwezig zijn bij de finales dit weekeinde. De KNVB voert deze week nog overleg met de overheid, meldt De Telegraaf.

De fans kunnen in het kader van de pilot van de overheid met toegangstests de stadions in. Bezoekers mogen alleen naar binnen op vertoon van een geldig (gratis) testbewijs. Zij moeten zich bovendien aan de basismaatregelen houden: 1,5 meter afstand bewaren, handen wassen, mondkapje op waar dat verplicht is en bij klachten thuisblijven.

In de play-offs voor Europees voetbal staan woensdag FC Utrecht - FC Groningen en Sparta - Feyenoord op het programma. Zondag wordt de finale afgewerkt. De halve finales van de play-offs voor promotie/degradatie staan voor donderdag op het programma. NEC ontvangt Roda JC en FC Emmen treft NAC Breda. De finale wordt op zondag gespeeld.

Eerder deze maand was voor het eerst sinds september weer publiek aanwezig in de Eredivisie-stadions. De overheid gooide de poorten na één weekeinde echter alweer dicht, tot grote onvrede van de clubs en de KNVB.

Update: De KNVB meldt dat er woensdag tijdens Feyenoord - Sparta en FC Utrecht - FC Groningen al fans aanwezig zullen zijn in de voetbalstadions. Het betreft alleen seizoenkaarthouders van de thuisclubs. De Domstedelingen laten weten plek te hebben voor drieduizend supporters, Feyenoord heeft nog niet gereageerd. De uitspelende clubs mogen wel een public viewing houden in hun stadion.

Ook bij de play-offs om promotie/degradatie een dag later is publiek welkom. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws