KNVB uit onbegrip over klappende Berghuis en Feyenoord-teamgenoten

KNVB uit onbegrip over klappende Berghuis en Feyenoord-teamgenoten

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 13:57ma 17-05-2021 om 13:57

De aanklager van de KNVB opent een onderzoek naar de Feyenoord-fans die zondag De Kuip wisten binnen te dringen tijdens het duel met RKC Waalwijk. De bond uit zijn onbegrip over de spelers van de Rotterdammers, die applaudisseerden naar de supporters.

De aanklager gaat met de club in gesprek, waarna een sepot of schikkingsvoorstel volgt, zo laat de KNVB weten aan het NRC. De fans die het stadion binnenkwamen staken fakkels af en gooiden vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Bas Nijhuis moest de wedstrijd enige tijd staken.

De spelers van Feyenoord reageerden aanvankelijk verrast, maar aanvoerder Steven Berghuis en zijn ploeggenoten bedankten de fans vervolgens. Tegen de NOS zei Berghuis de 'support heel erg te waarderen' en hij liet weten het ook 'wel te begrijpen'. Tegelijkertijd werd journalisten aangeraden om na het duel zo lang mogelijk in De Kuip te blijven, vanwege een dreigende sfeer, zet het NRC uiteen. Toen Berghuis daarmee geconfronteerd werd noemde hij het 'een beetje part of the job'.

De KNVB veroordeelt de supportersactie en is absoluut niet te spreken over de Feyenoord-spelers. "Er zijn ook duidelijke afspraken dat spelers gelijk naar binnen gaan als er vuurwerk op het veld wordt gegooid", zegt een woordvoerder tegen de krant. "Wij snappen dan ook niet dat de spelers van Feyenoord op het veld bleven applaudisseren en de supporters daarmee belonen voor eerst het plegen van huisvredebreuk en daarna het gooien van vuurwerk op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws