'Feyenoord heeft nieuw hoofd jeugdopleiding voor komend seizoen al in gelederen'

'Feyenoord heeft nieuw hoofd jeugdopleiding voor komend seizoen al in gelederen'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 19:20ma 17-05-2021 om 19:20

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 19:25ma 17-05-2021 om 19:25

Rini Coolen wordt de nieuwe hoofd jeugdopleidingen van Feyenoord, weten het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Coolen gaat Stanley Brard, wiens contract niet is verlengd, opvolgen bij de Rotterdamse club. 

Ongeveer anderhalve maand geleden werd al duidelijk dat Coolen in beeld was om Brard op te volgen. Laatstgenoemde kreeg een aantal weken geleden te horen dat Feyenoord zijn aflopende contract niet zou gaan verlengen. Een aantal dagen voordat dat bekend werd, stuurde Brard per ongeluk een mail naar Mark Onderwater. De mail, waarin hij onder meer zijn onvrede uitte over Onderwater, was eigenlijk bedoeld voor Mark Koevermans.

Coolen zal bij Feyenoord de titel 'Academy Director' krijgen, zo klinkt het. Feyenoord wil vanaf komend seizoen een andere koers varen. De komst van Arne Slot moet daar ook voor gaan zorgen. Coolen zal in de nieuwe voetbaljaargang ook 'heel nauw' gaan samenwerken met Koen Stam, de huidige assistent-trainer van Dick Advocaat. De Rotterdammers willen zo aandacht besteden aan de stap die talenten van de jeugd naar het eerste elftal moeten zetten.

Volgens het AD volgt technisch directeur Frank Arnesen op deze manier het advies dat uit het rapport van het Amerikaanse bedrijf SportSology kwam. SportSology  heeft de voorbije maanden een grondige analyse gemaakt van de Feyenoord-opleiding.

Sinds dit seizoen is Coolen werkzaam bij Feyenoord, als trainer van het Onder 21-elftal. Dat team speelde alleen nauwelijks officiële duels, omdat de Onder 21-competitie door de coronapandemie al vroeg in het seizoen werd stopgezet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws