'Uittocht Real: vijf steunpilaren van afgelopen decennium kunnen Zidane volgen'

'Uittocht Real: vijf steunpilaren van afgelopen decennium kunnen Zidane volgen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 07:37di 18-05-2021 om 07:37

Real Madrid speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen en daarna wacht een heuse uittocht. Naast trainer Zinedine Zidane kunnen ook vijf van de belangrijkste spelers van het afgelopen decennium vertrekken, zo meldt Marca.

Real Madrid maakt met Atlético Madrid uit wie zich tot kampioen van de Primera División kroont. Het is waarschijnlijk het laatste kunstje van Zidane in de Spaanse hoofdstad, hoewel hij zelf ontkende al een besluit te hebben genomen. Naast de Fransman stevenen ook Sergio Ramos en Lucas Vazquez af op de uitgang. Beide Spanjaarden hebben een aflopend contract en kwamen er met Real nog niet uit over een nieuwe verbintenis.

Vooral het vertrek van Ramos is opvallend. De 35-jarige verdediger speelt al zestien seizoenen voor de Koninklijke, maar hij steggelt met voorzitter Florentino Pérez over de financiële voorwaarden. Beide partijen weigeren voorlopig water bij de wijn te doen, waardoor de onderhandelingen muurvast zitten, weet Marca. Met David Alaba speelde Real al in op een mogelijk vertrek van de aanvoerder.

Voor Isco en Marcelo is geen toekomst meer in het Estadio Santiago Bernabéu. De spelmaker en de vleugelverdediger vertolkten de voorbije jaren een belangrijke rol in het team dat onder meer vier keer de Champions League won, maar dit seizoen is hun bijdrage marginaal. Het wordt voor Real nog wel een flinke klus om ze te verkopen. De twee liggen nog één jaar vast en hebben een riant salaris.

Tot slot is een transfer van Raphaël Varane niet onbespreekbaar. De nog altijd pas 28-jarige Franse verdediger wil zijn medio 2022 aflopende contract nog niet verlengen. Hij zou bovendien al een aanbieding van een buitenlandse club op zak hebben. Real overweegt hem daarom voor zo'n zestig miljoen te laten gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws