'Fitte Robben staat in de basis en moet Groningen naar Europees voetbal leiden'

'Fitte Robben staat in de basis en moet Groningen naar Europees voetbal leiden'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 14:12di 18-05-2021 om 14:12

Arjen Robben staat woensdagavond in de basis wanneer FC Groningen het in de play-offs opneemt tegen FC Utrecht. De Trots van het Noorden moet in de Domstad een ticket voor de finale om Europees voetbal zien te bewerkstelligen.

De 37-jarige aanvaller kreeg afgelopen weekend rust en zag zijn ploeg met 1-0 verliezen van PEC Zwolle. Dat betekent dat Groningen woensdag een uitwedstrijd speelt en voor een beperkt aantal Utrechtse fans moet winnen van de plaatselijke FC. Robben zal een grote rol gaan spelen in het strijdplan van trainer Danny Buijs, want volgens het Algemeen Dagblad staat hij in de basis.

Op de afsluitende training zal de oefenmeester de knoop definitief doorhakken, maar de Bedummer lijkt wel zeker te zijn van een plaatsje bij de eerste elf. Afgelopen weekend was hij namelijk ook al fit geweest, maar vanwege het belang van de play-offs werd gekozen om daar op te richten. In de nacompetitie kan Groningen een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League verdienen.

Robben gaat tegen Utrecht zijn zevende wedstrijd van dit seizoen spelen. In de thuiswedstrijd in competitieverband tegen de Domstedelingen moest Robben nog vervroegd na de kant en wachtte hem daarna een zware revalidatie. In de laatste weken speelde de legendarische vleugelspeler vier keer mee en stond hij één keer in de basis. Tegen FC Emmen gaf hij meteen twee assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws