'Dat is toch respectloos, zo'n Babel heeft gewoon 80 interlands gespeeld'

'Dat is toch respectloos, zo'n Babel heeft gewoon 80 interlands gespeeld'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 20:22di 18-05-2021 om 20:22

Kenneth Perez vindt het vreemd dat bondscoach Frank de Boer ervoor heeft gekozen om Ryan Babel thuis te laten. De Deense analist denkt dat de vleugelaanvaller meer recht had gehad op een selectie dan een aantal spelers die nu wel in de voorselectie zitten.

Perez brak eerder al een lans voor Babel en betoogt ook nu weer dat de aanvaller van Galatasaray een plekje bij Oranje verdiend zou hebben. "Ik vind het heel raar dat hij niet meegaat", zegt de voormalig middenvelder tijdens Voetbalpraat op ESPN. "Er zijn een aantal spelers bij die er nog nooit bij waren, terwijl Babel dat wel was."

De kritiek die de voormalig Ajacied vaak te verduren krijgt, is volgens Perez dan ook overdreven. "Respectloos vind ik het zelfs. Er wordt altijd gezegd dat het niet uitmaakt of je Babel meeneemt of welke andere persoon dan ook. Dat is toch respectloos? Babel heeft gewoon 80 interlands! Hij kan echt wel voetballen en laat het ook zien in Turkije."

De Boer besloot echter om de ervaren jongens thuis te laten en dat had de Deen anders gedaan. "Je kan 26 spelers meenemen en Babel is, net als iemand als Strootman, heel erg belangrijk. Zelfs Virgil van Dijk zegt dat Strootman de echte aanvoerder is van het Nederlands elftal. En nu zijn er spelers bij die er nog nooit bij zijn geweest en die gaan nu meteen mee. Opvallend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws