Zahavi krijgt opnieuw bergen kritiek na nieuwe controversiële post op Instagram

Zahavi krijgt opnieuw bergen kritiek na nieuwe controversiële post op Instagram

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 22:00di 18-05-2021 om 22:00

Laatste update: woensdag 19 mei 2021 om 12:24wo 19-05-2021 om 12:24

Eran Zahavi is opnieuw in opspraak gekomen. De spits van PSV bewerkte een foto op Instagram van Paul Pogba an Amad Diallo, die na de wedstrijd van Manchester United tegen Fulham hun steun uitten richting het Palestijnse volk. Zahavi plakte een foto van Israël op de Palestijnse vlag.

Zahavi sprak eerder al steun uit voor Israël, zijn thuisland, en doet dat nu weer. Een aantal andere PSV'ers kiest juist de kant van de Palestijnen. De situatie is ook bij Ajax onderwerp van gesprek.

Zahavi wordt op social media aangepakt omdat hij een foto van Pogba en Diallo bewerkt heeft om zijn steun voor Israël te betuigen. Dat deed hij eerder al bij Hamza Choudhoury en Wesley Fofana van Leicester City. Zij hielden ook een Palestijnse vlag omhoog. Die actie van Zahavi leverde een hoop ophef op.

PSV-directeur Toon Gerbrands liet vorige week aan De Telegraaf weten dat de spelersraad van PSV gesproken heeft over de situatie. "Iedereen heeft zijn eigen standpunt over de situatie, dat is ook uitgesproken en met elkaar hebben ze dat een plaats gegeven. Eran is dan ook een heel realistische jongen. Van 'luister, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, het is niks persoonlijks'. Zo zaten ze er allemaal in. Er was veel onderling begrip en respect en die volwassenheid doet me goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar het was sneller voorbij dan ik dacht."

Het is niet langer mogelijk om op dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws