Ajax ziet belangrijke reden om Arena te kopen: 'Spurs dacht aan slechte grap'

Ajax ziet belangrijke reden om Arena te kopen: 'Spurs dacht aan slechte grap'

Gepubliceerd: donderdag 20 mei 2021 om 13:48do 20-05-2021 om 13:48

Ajax wil de Johan Cruijff Arena kopen. Dat vertelt commercieel directeur Menno Geelen in gesprek met Voetbal International. Voor de Eredivisie-kampioen is het 'evident' dat het commercieel voordelen biedt om het stadion in eigen beheer te hebben.

Volgens Geelen is het wel een project van de lange adem. "Je hebt niet te maken met één partij waarvan je zo even een stadion koopt", zegt de Ajax-directeur tegen het weekblad. "Op dit moment zitten we in een mediation-traject met de Arena en de gemeente."

Ajax denkt meer te verdienen als het stadion in eigen handen komt. "Als we nu een wedstrijd in de Arena spelen, is kaartverkoop het enige waarmee we geld verdienen. Niet met de restaurants en catering, niet met het parkeren. In het seizoen 2018/19 werden we kampioen en haalden we de halve finale van de Champions League en de finale van het bekertoernooi. De afdracht die Ajax toen in het hele seizoen bij elkaar van de catering kreeg, bedroeg, hou je vast, 150 duizend euro. En dat dus met 25 keer een uitverkocht huis."

Die geringe inkomsten zorgen voor verbazing bij de Europese tegenstanders. "Toen Edwin van der Sar dit vertelde aan zijn collega van Tottenham Hotspur, dacht die man dat er een slechte grap werd gemaakt", aldus Geelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws