Schoonvader versus schoonzoon bij NEC-Roda JC: 'Lastig voor ons zoontje'

Schoonvader versus schoonzoon bij NEC-Roda JC: 'Lastig voor ons zoontje'

Gepubliceerd: donderdag 20 mei 2021 om 15:58do 20-05-2021 om 15:58

De play-offwedstrijd tussen NEC en Roda JC van donderdagavond heeft een extra tintje voor NEC-directeur Wilco van Schaik en Roda JC-middenvelder Robert Klaasen. De twee zijn schoonvader en schoonzoon van elkaar.

NEC schakelde in de eerste ronde van de play-offs Almere City uit en Roda JC ontdeed zich van De Graafschap. Beide clubs staan donderdag vanaf 18.45 uur tegenover elkaar in Nijmegen en strijden om een plek in de finale om promotie/degradatie. "Voor ons zoontje van vier is het wel een beetje lastig", vertelt Klaasen aan De Telegraaf. "Opa is zijn grote held, dus hij is voor NEC. Maar hij hoopt ook dat papa wint. Dus nu heeft hij bedacht, dat NEC en Roda JC allebei maar moeten winnen, maar dat gaat lastig worden."

Toevallig waren Van Schaik en Klaasen onlangs samen op een familieverjaardag. "Daar kwam de wedstrijd natuurlijk wel even ter sprake. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat degene die wint, de rest van de familie trakteert op een etentje, als we weer met het hele gezin op vakantie kunnen naar Italië, zoals we altijd doen", blikt Van Schaik vooruit.

Klaasen laat weten dat hij dit maar al te graag doet. Als dat lukt, staat Roda JC zondag in de finaleronde tegenover de winnaar van FC Emmen-NAC Breda.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat door naar de finale?

NEC
65%
Roda JC
35%
(631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws